Näringsmedicinska skolan

Örtterapi Steg 3-4

Örter för lust, fertilitet,  graviditet, barn.

Många örter innehåller fytohormoner som har en positiv och läkande effekt på våra könskörtlar och hormonsystem i stort. Denna kurs behandlar olust och infertilitet och ger konkreta behandlingsförslag med örtterapi för att påverka grundorsaken till obalans. Helgen rymmer också örtmedicin för graviditet och barn, hur vi ska tänka när vi doserar och behandlar, och vilka växter som är kontraindikerade vid graviditet och amning. Kursen innehåller också ett föredrag om eterisk olja, hur vi konkret kan använda dessa koncentrerade växtessenser för att påverka vårt hormonsystem.

Örter mot värk, smärta och  inflammation.

Kronisk inflammation är väldigt vanligt, och går under namn som reumatism, fibromyalgi eller bara rätt och slätt ont i kroppen. Skolmedicinskt behandlar vi med kortison, men vad ger det för effekter i längden? Vi går igenom örter som har en direkt antiinflammatorisk verkan, utan att vara stressande för kroppen, och som läker ut inflammationens uppkomst. Kosten är väldigt central när det gäller kroniska inflammationer. Du får med dig kunskap om vilka födoämnen som skapar respektive motverkar inflammation, och förståelsen om hur det också kan vara individuellt. Många av våra örter och kökskryddor kan vända en nedåtgående hälsotrend och hjälpa dig på vägen mot en smärtfri tillvaro.

Pris ink moms: SEK
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullbokat