Näringsmedicinska skolan

Örtterapi Steg 1-2

Örtterapi Steg 1-2


Örter för att balansera mage och matsmältning. 

 

Matsmältningen och magens funktion är grunden för en god hälsa. Den här helgen viger vi åt att förstå mage- matsmältning utifrån hur vi fysiskt fungerar med magens olika delar och enzymer som bryter ner maten. Vi pratar om avgiftning, läkning och optimering av näringsupptaget med hjälp av örtmedicin. Denna kurs handlar också om matöverkänslighet, och hur vi praktiskt kan agera för att läka ut även långvariga inflammationer i mage/tarm, och stötta levern för att optimera kroppens naturliga detoxförmåga. Ni kommer efter denna helg kunna behandla patienter med bland annat IBS, ”orolig mage”, tarminflammationer, parasiter och svampöverväxt.

 

 

Örter mot stress och utbrändhet

 

Vad händer i kroppen vid stress? Hur påverkar den oss i längden? Vi studerar kroppens mekanismer, funktionerna hos vårt nervsystem och får återigen fantastiska verktyg från våra medicinalväxter som hjälper oss att på ett komplikationsfritt sätt återuppbygga funktionen hos våra körtlar, och vinna tillbaka vår ursprungsenergi. Vi går igenom adaptogena örter som på sina unika vis passar olika bra för olika individer. Vi pratar också om hur vi med hjälp av mineralrika växter kan tillgodogöra oss mängder av spårämnen i saltform, och hur vi jobbar med kurer för att övervinna även näringsbrister.

 

 

 Pris ink moms: SEK
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullbokat
Kursdatum i Stockholm

Lisa Kock

Lärare

Lisa Kock

Beskrivning

Hon jobbar som naturläkare, aroma-,fyto- närings-, och zonterapeut, ayurvedisk hälsokonsulent samt är grundare av Naturreservatet och Mosebacke hälsocenter. www.naturreservatet.nu