Näringsmedicinska skolan

N9 - Näring & Mental hälsa, Livsstil, Kommunikation, Motivation

N9 - Näring & Mental hälsa, Livsstil, Kommunikation, Motivation

 

Kursens mål är att lära sig:

* Förstå den terapeutiska betydelsen av vår yrkesroll som Näringsterapeuter och hur vi ska stärka den. Att också få insikt om gränserna för vår yrkeskompetens och när man bör samarbeta med psykoterapeuter.

* Förstå den psykosomatiska relationen i våra kroppar, hur näring och det fysiologiska tillståndet påverkar det psykiska och hur känslor och psyke påverkar det fysiologiska tillståndet. Hur ska man tänka vid tillstånd som depression, ADHD och liknande? 

* Få insikt om och själv pröva på de effektiva metoder som finns för att stärka psyket och  om den vetenskapliga forskningen som numer underbygger och stöttar dessa metoder.

Vad påverkar sköldkörteln och hur påvekar den oss? 

• Lär dig om hormonsystemet och dess betydelse för vår hälsa.


Tider:
Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-18:00
Söndag  9:00-16:00Pris ink moms: SEK
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullbokat
Kursdatum i Stockholm

Anette Lüning

Lärare

Anette Lüning

Beskrivning

Anette Lüning, närings- & örtterapeut Anette Lüning är diplomerad näringsterapeut med inriktning på klinisk nutrition. Hon arbetar framgångsrikt som näringsterapeut på Lüning Näringsklinik. Hennes specialistområden är mage-tarm, autism och ADHD. Anette har byggt upp sin egen klinik och arbetar sedan 6 år på heltid med att funktionsmedicinskt hjälpa både privat- och företagskunder. Från början har Anette examen från Lunds Universitet som Internationell Civilekonom. Hon har dessutom bedrivit studier både i USA och Tyskland. Efter 15 år med en internationell karriär inom Tetra Pak började tanken på att läsa till näringsterapeut ta form. Det var sjukdom i familjen som ledde fram till hennes nya karriärsval. Hon arbetar gärna med ungdomar som behöver hjälp. Att få vara med på resan till deras fulla potential är fantastiskt. Att få ordning på mage och tarm kan också betyda att ungdomar med autism kan få ett bra liv. Förutom att driva sin näringsklinik är Anette en frekvent anlitad och omtyckt föreläsare. Nya forskningsrön inom hennes specialistområden slukar hon gärna och på nattduksbordet ligger gärna internationell litteratur inom funktionsmedicin. Idag tillbringar hon gärna tid i skidbacken och har dessutom ett förflutet som triatlet.